Hogyan működik a házi szennyvíztisztító?

A házi szennyvíztisztító minimális áramfogyasztással maximális hatékonyságra képes, csendes és környezetbarát üzemelés mellett.
Hogyan működik a házi szennyvíztisztító?

A megtisztított víz mindennek tetejében újrahasznosítható például kerti öntözés vagy elszivárogtatás során. Tehát ez a megoldás nem pusztán hatékonyságban verhetetlen, hanem kétségtelenül pénztárcabarát választás is egyben. De pontosan hogyan működik a szerkezet?

Az ülepítőben kezdődik minden

A haziszennyviztisztitas.hu oldalán megvásárolható berendezések tartályaiban nincsenek mechanikus szivattyúk, valamint mozgó alkatrészek, pontosan ezért igényelnek minimális karbantartást, és biztosítanak maximális helytállást. A felépítésük a következőképpen néz ki.
A szennyvíz első körben az ülepítőbe kerül, ami egyben az iszap tárolására is szolgál. A szennyvízben úszkáló anyagok a tárolóban maradnak, míg a megtisztított víz az aktivációs rész felé halad, ahol aztán bekövetkezik a létfontosságú biológiai kezelés.

Az iszap ülepítése a másodlagos ülepítőben megy végbe. A megtisztított víz távozik a rendszerből, míg a sűrű iszap visszakerül az aktivációs részbe, a felesleges iszap pedig újfent az ülepítőben köt ki.

Mit jelent mindez a gyakorlatban?

Azt, hogy a rendszer naponta akár hatszáz liternyi szennyvíz megtisztítására is képes. Aminek a végeredménye egyrészt az újrahasznosítható megtisztított víz, másrészt az iszap, mely könnyedén eltávolítható és komposztálható. Vagyis tulajdonképpen semmiféle olyan anyag nem keletkezik, ami káros lenne a környezetre, ami kockázatot jelentene, vagy extra bánásmódot igényelne.

Ha szigorúan a költségeket vesszük górcső alá, akkor is kizárólag pozitív mérleggel számolhatunk. A berendezés ár-érték arányban kimagaslóan jól teljesít. Akár áram nélkül is képes üzemelni, amúgy pedig a fogyasztása elenyésző. A csatornázási, valamint a talajterhelési díjak mindegyike megspórolható. Ezen kívül az iszappal sincsen semmiféle plusz teendő. A hosszú élettartam mindeközben épp úgy borítékolható, mint a hatékony, eredményes, könnyű használat. Nem nehéz eldönteni, megéri-e erre az innovációra voksolni!

Kapcsolódó cikkek

Fenntartható városok a világban

Fenntartható városok a világban

A fenntarthatóságon is múlhat, hogy milyen életkörülmények között élnek például az adott város lakosai.

10 meglepő tény az állatokról

10 meglepő tény az állatokról

A delfinek már az anyaméhben is énekelnek.

Hogyan készüljünk fel a téli vadászatra?

Hogyan készüljünk fel a téli vadászatra?

A tél közepén a havas erdőbe való kirándulás kifizetődő élmény lehet, ha megfelelően felkészül.