Környezet- és pénztárcabarát kertészkedés papírgurigával

Hulladékmentes és olcsó megoldás, ha némi kreativitás segítségével adunk egy második esélyt is a papírgurigának.
Környezet- és pénztárcabarát kertészkedés

Sokan ismerik azt a technikát, amivel a szinte minden háztartásban előforduló szemétből kedves gyerekjátékot tudunk kreálni, de asztaldísz és egyéb kreatív termékek is készülnek a gurigából. Ennek egyik változata a cserép, amiben a palántáinkat nevelhetjük, és amihez semmi másra nincs szükség, mint egy ollóra és egy gurigára. A palántázáshoz szükséges még persze a virágföld, egy műanyag doboz, illetve maga a növény, vagy mag.

Ha ez mind megvan, akkor vágjuk fel a gurigákat négy helyen, és hajtsuk be a kapott fülecskéket. Ezután helyezzük a dobozba, ahol meg is kezdődhet maga az ültetés. Ha különféle magokat vetünk el, akkor megkönnyíthetjük a dolgunkat azzal, hogy a gurigákra felírjuk a benne növekvő növény nevét is.

Ez a megoldás szinte mindenkinek elérhető extra kiadások nélkül, ráadásul egy teljesen lebomló cserép születik a technikának köszönhetően. Arra fontos figyelni, hogy ne vízben oldódó verziót használjunk, mert az erre a feladatra nem alkalmas. Ha pedig elérkezett az idő, bizony ahogy vannak, gurigástul mehetnek a kertbe, illetve a balkonládába a kis palántáink.

Kapcsolódó cikkek

Környezet- és pénztárcabarát kertészkedés

Környezet- és pénztárcabarát kertészkedés papírgurigával

Praktikus és környezetbarát megoldás, ha nem dobjuk ki a felszabadult gurigát, hanem inkább felhasználjuk az ültetéshez.

10 hihetetlen tény a nagyvilágból

10 hihetetlen tény a nagyvilágból

Lássunk most 10 érdekességet a nagyvilágból!

10 meglepő tény az állatokról

10 meglepő tény az állatokról

Az ember holtáig tanul és jó érzés is, amikor újabb információkat szívhatunk magunkba.