Környezet- és pénztárcabarát kertészkedés papírgurigával

Hulladékmentes és olcsó megoldás, ha némi kreativitás segítségével adunk egy második esélyt is a papírgurigának.
Környezet- és pénztárcabarát kertészkedés

Sokan ismerik azt a technikát, amivel a szinte minden háztartásban előforduló szemétből kedves gyerekjátékot tudunk kreálni, de asztaldísz és egyéb kreatív termékek is készülnek a gurigából. Ennek egyik változata a cserép, amiben a palántáinkat nevelhetjük, és amihez semmi másra nincs szükség, mint egy ollóra és egy gurigára. A palántázáshoz szükséges még persze a virágföld, egy műanyag doboz, illetve maga a növény, vagy mag.

Ha ez mind megvan, akkor vágjuk fel a gurigákat négy helyen, és hajtsuk be a kapott fülecskéket. Ezután helyezzük a dobozba, ahol meg is kezdődhet maga az ültetés. Ha különféle magokat vetünk el, akkor megkönnyíthetjük a dolgunkat azzal, hogy a gurigákra felírjuk a benne növekvő növény nevét is.

Ez a megoldás szinte mindenkinek elérhető extra kiadások nélkül, ráadásul egy teljesen lebomló cserép születik a technikának köszönhetően. Arra fontos figyelni, hogy ne vízben oldódó verziót használjunk, mert az erre a feladatra nem alkalmas. Ha pedig elérkezett az idő, bizony ahogy vannak, gurigástul mehetnek a kertbe, illetve a balkonládába a kis palántáink.

Kapcsolódó cikkek

Mikor és milyen alkatrészeket kell cserélni az elektromos járművekben?

Mikor és milyen alkatrészeket kell cserélni az elektromos járművekben?

Az alábbiakban összegyűjtöttük, mikor és milyen alkatrészeket kell cserélni az elektromos járművekben folyamatos használat mellett, a hosszú élettartam okán.

Fenntarthatóság az ásványvíziparban

Fenntarthatóság az ásványvíziparban

Az ásványvíz iparban a fenntarthatóság a természeti erőforrások, különösen a víz és a csomagolóanyagok, felelősségteljes felhasználását jelenti.

Minden nap egy kis lépés a Föld érdekében

Minden nap egy kis lépés a Föld érdekében

Nem csak divathóbort, hanem komoly felelősség a természetvédelem. Kicsiben haladva is nagyon sokat tehetünk a változásért.