Hogyan használd hatékonyan a klímát télen-nyáron

A modern klímák ugyanúgy használhatók télen, mint nyáron, így egész évben kiélvezhetjük az előnyét.
Hogyan használd hatékonyan a klímát télen-nyáron

A téli használatról elmondható, hogy figyelembe kell venni a céljainkat. Ezzel akarunk fűteni, vagy csak extra rendszerként használnánk a nagyon hideg napokon? Mindkettőre van lehetőség, de másfajta klímát kell vásárolnunk. Mi most a hagyományos berendezésekre térünk ki, a mobil klímákról most nem esik szó.

Téli használat

A nyári használat után úgy kell felkészülnünk a hideg hónapokra, hogy elvégezzük a karbantartást. Ezáltal eltüntetjük a bogarakat, leveleket és a levegőben repülő anyagokat is. Szükségünk van erre a lépésre, mivel így nyugodtan használhatjuk a fagyos napok során.

Figyeljünk arra, hogy ne állítsuk be túl melegre. Amikor odakint 0 fok alá csökken a hőmérséklet, akkor ne akarjunk 30 fokban ücsörögni. Sokkal jobban járunk, ha felveszünk egy pulóvert, és úgy éljük a mindennapjainkat. Ezáltal megkíméljük magunkat a magas villanyszámláktól.

Nyári használat

És mi történik nyáron? A legtöbben inkább a kánikulában fogják bekapcsolni a légkondit, mivel télen más megoldással fűtenek.

Ha egész télen hanyagoltuk a készüléket, akkor megint kezdjük az alapos karbantartással. Fél év rengeteg idő a baktériumoknak, és biztosak lehetünk benne, hogy nagyon jól érzik magukat odabent.

A karbantartás után érdemes olyan apróságokra figyelni, mint a nyitott ablakok és ajtók. A klíma egy bizonyos négyzetmétert tud lefedni, így, ha nyitva hagyjuk az ajtót, akkor a lakás többi része is beleszámít, mi pedig nem fogjuk érezni a hideget, úgymond kimegy a szobából.

Azt is vegyük figyelembe, hogy hány fok van odakint. Ne akarjunk 30 fokból 15-öt varázsolni, mert nemcsak a villanyszámlánk bánja, hanem az egészségünk is.

Mindig helyezkedjünk úgy, hogy a hideg levegő ne a nyakunkba áramoljon, mivel ez ízületi gyulladásokhoz és megfázáshoz vezet. Estére mindig kapcsoljuk ki a klímát, és inkább szellőztessük ki a lakást.

Ami közös a nyári és a téli használatban: a karbantartás.

Ha szeretnénk olcsón megúszni ezt a procedúrát, akkor válasszunk szezonon kívüli időpontot. A klímaszerelés kivitelezését pedig bízzuk szakértőkre.

Kapcsolódó cikkek

A fürdőszoba bútor megfelelő ápolása

A fürdőszoba bútor megfelelő ápolása

Neked is fejtörést okoz a fürdőszoba bútor megfelelő ápolása? Nem tudod eldönteni, milyen anyagú szekrényt építtess be? Kattints és segítünk!

Hogyan működik a házi szennyvíztisztító?

Hogyan működik a házi szennyvíztisztító?

A házi szennyvíztisztító minimális áramfogyasztással maximális hatékonyságra képes, csendes és környezetbarát üzemelés mellett.