Kötelező tavaszi lakásdekorációk

Ahogy a virágok a föld alól, úgy bukkan elő a vágy bennünk is, hogy kitakarítsunk, rendet tegyünk, és átadjuk magunkat az új évszaknak.
Kötelező tavaszi lakásdekorációk

A sötét és hideg téli hónapok után a megújulás időszaka a tavasz, amit a természettel szorosabb viszonyban élő emberek nem véletlenül részesítettek mindig kellő tiszteletben. Az életmódunk átalakult, de a régi szokások közül sokat őrzünk, még akkor is, ha kicsit másként. Akárhogy is, tavasszal kinyílik a világ, és ilyenkor szívesebben foglalkozik a legtöbbünk a közvetlen környezetével. Nézzünk néhány tippet, amivel feldobhatjuk az otthonunkat és a kedvünket is.

Cseréljük le a téri textíliákat, húzzuk át a párnákat, vegyünk elő színes takarókat! A konyhai terítőt is lecserélhetjük egy világosabb, színesebb darabra, de például egy olyan apró trükkel is sokat segítünk, ha egy vidám mintájú konyharuhát készítünk ki magunknak valami látható helyre. A minták és a színek időszaka ez, ne fosszuk meg magunkat ezektől!Azt sosem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy a növények a barátaink, legyen körülöttünk minél több a lakásban is!

Ha pedig már a cserénél járunk, nézzük át a képeinket és esetleg frissítsük a falon függő keretek tartalmát. Ezzel nem arra akarunk buzdítani, hogy kukázzuk a régi családi fotókat, hanem csak arra, hogy esetleg évszaknak megfelelően mindig variáljuk azokat. De akár a faliképek cseréje is hasonlóan működhet, illetve az, ha kialakítunk egy fotókból álló falrészt, illetve galéria falat, hogy legyen hol gyülekeznie a kellemes emlékeinket őrző fotóknak, képeknek. Ha utazni vágyunk tegyünk a keretekbe a kedvenc városunk képeit, ha visszavágyunk egy helyre, az ottani múzeumbelépő kifüggesztve is mindig mosolyt csal majd az arcunkra. De ha már tavasz, akár tematikusan, virágdíszbe is burkolhatjuk falunkat, virágok színes képeivel, a keretbe illesztett szárított példányokkal.

Kezdjük a dekorációt a bejárati ajtónknál, és függesszünk ki valamilyen színes, tavaszi ajtódíszt. Egy szép virágkoszorú, egy színes üdvözlőtábla, egy mintás szalag is sokat tehet azért, hogy jobban érezzük magunkat és otthonunk szebb legyen.

Kapcsolódó cikkek

Kötelező tavaszi lakásdekorációk

Kötelező tavaszi lakásdekorációk

Ahogy a tél véget ér, lassan előbújik az emberekből az igény, hogy a környezetüket rendbe tegyék, felfrissítsék.

Hogyan tegye kényelmessé az ágyát?

Hogyan tegye kényelmessé az ágyát?

Ha kényelmes ágyról van szó, egy egyszerű takaró csodákra képes.

Térnövelő trükkök, amikkel nagyobbnak tűnik az otthonunk

Térnövelő trükkök, amikkel nagyobbnak tűnik az otthonunk

Néhány optikai trükkel nem csak tágasabbnak látszik majd otthonunk, hanem komfortosabbnak is.