Környezetbarát karácsonyfa kiadások nélkül

Alternatív megoldás a vágott fenyő helyett, amivel a fa díszítésének öröme megmarad, viszont a természetet is védjük.
Környezetbarát karácsonyfa kiadások nélkül

A környezettudatosság és fenntarthatóság egyre ismertebb és közben egyre divatosabb fogalmak, míg korábban csak egy alternatív hóbortnak tűntek, ma már sokan felismerik a cégek kampányai mögött rejlő üzenetek jelentőségét is.

Karácsonykor viszont még annyira nem gyakori, hogy erre figyeljünk, azt szoktuk meg, hogy a fenyőt szépen méretre vágatjuk, vagy mi magunk illesztjük a talpba, hogy aztán az ünnep egyik kihagyhatatlan részeként, együtt díszítsük fel. A cserepes fenyők egyre népszerűbbek, de sokan nem tudnak velük mit kezdeni később, így sorsukra maradnak.

A műfenyők színre lépése mellett manapság egyre több természetes alternatív megoldással is találkozunk már, ami nem csak azért remek, mert vigyázunk közben a környezetünkre, hanem mert a pénztárcánknak is kedvezünk, és például a fa árából még kétszer annyi mézeskalács alapanyagot vehetünk – is.

Akár az otthoni rozmaringot, strapabíróbb szobanövényeinket, de a szárazságtűrő pozsgásainkat is ünnepi díszbe öltöztethetjük. Alább mutatunk néhány ötletvariánst, amivel extra kiadás nélkül tudunk ünnepi hangulatot csempészni otthonunkba. A pozsgások szépek, jól variálhatóak, sokat tűrnek, kevés vizet igényelnek. Amellett, hogy a tökéletes szobanövények egyike, karácsonyfának is tökéletesek, még akkor is, ha többen kellenek hozzá.

+1 tipp: Nem kell feltétlenül a növényekhez sem ragaszkodnunk, ha elég modernek vagyunk ilyen megoldáshoz, hiszen akár a könyveinkből, de gyakorlatilag bármiből készíthetünk saját karácsonyfát.

Kapcsolódó cikkek

Tippek, hogy a karácsony ne csak a stresszről szóljon

Tippek, hogy a karácsony ne csak a stresszről szóljon

A szeretet ünnepén sokszor csak pont arra nincs időnk, hogy jól érezzük magunkat.

Környezetbarát karácsonyfa kiadások nélkül

Környezetbarát karácsonyfa kiadások nélkül

Fenyő nélkül sem kell lemondani a karácsonyfáról.