3+1 tipp, hogyan válasszunk szolár kerti zuhanyt

Nagy, gyönyörű zöld kert, türkizkék vizű medence napernyőkkel és nyugágyakkal...
3+1 tipp, hogyan válasszunk szolár kerti zuhanyt

Mi hiányozhat még? A szolár kerti zuhany! A nyári melegben a langyos víz kellemesen felfrissít, ugyanakkor a medence használata előtt is szükséges lezuhanyozni, védve így a medence vizét a szennyeződésektől.

A forró nyári napokon a hőség sokszor elviselhetetlen, ilyenkor szívesen veszünk bármiféle felfrissülési formát. Nem szükséges rögtön fejest ugrani a medencébe, csodásan felfrissíthetjük magunkat egy jóleső langyos zuhannyal is. A szolár kerti zuhany nem foglal nagy helyet, üzemeltetése pedig szinte semmibe sem kerül.

A szolár kerti zuhany működése

Előfordulhat, hogy a szolár zuhany említésére egy fára felfüggesztett fóliazsák jut az eszünkbe, amely napos helyre akasztva felmelegíti a vizet. Erre akár egy egész napra (vagy több időre is) szüksége lehet. A melegvíz mennyisége a zsák méretétől függ. Így működnek az utazásra alkalmas szolárzuhanyok, amelyek sportolók, kempingezők számára ideális választás. A napenergiát felhasználó kerti zuhany azonban egészen más.

A zuhanytest - amely műanyagból vagy alumíniumból készül - víztartályként és egyben napkollektorként funkcionál. A víz felmelegítéséhez semmi másra nincs szükség, mint napsütésre. Ennek köszönhetően a szolárzuhany energiatakarékos és környezetkímélő.

Tudta, hogy a szolár kerti zuhany lehetővé teszi a víz hőfokának szabályozását ugyanúgy, mint ahogy azt a klasszikus zuhanynál megszoktuk? A forró nyári napokon a zuhanytestben levő víz akár a 60°C hőmérsékletet is elérheti. Az ilyen meleg víz nem alkalmas zuhanyozásra. Éppen ezért a kerti zuhanyokat ellátták keverőcsappal, amely segítségével beállítható a víz hőmérséklete.

Hogyan válasszunk szolárzuhanyt?

Mielőtt választana a széles kínálatból, el kell dönteni, milyen zuhanyra van szüksége. Hány ember fogja a zuhanyt használni, milyen nagy tartállyal rendelkezzen, hova szeretné elhelyezni?

1. lépés: Milyen típusú szolár kerti huzanyt válasszunk?

Egy bizonyos helyre szeretné a zuhanyt elhelyezni, vagy szükség szerint átelyezné más és más helyre? Ezen opciók alapján választhat:

· Stabil szolár kerti zuhanyt, amely egy stabil alapzatra szerelhető és azon az egy helyen lesz elhelyezve egész szezonban.

· Hordozható zuhanyt, amely igény szerint bárhova áthelyezhető.

Tudta, hogy a stabil szolárzuhany erősebb, nagyobb víztartállyal rendelkezik és sok esetben láböblítő csappal is fel van szerelve? A hordozható persze olcsóbb, de a vízbefogadó képessége kisebb és a minősége is elmaradhat stabil társa mellett.

2. lépés: A víztartály mérete

Ennél a kérdésnél nagy hangsúlyt kell fektetnünk arra, hogy hányan fogják a zuhanyt használni. Semmiképpen se válasszon nagy űrtartalmú zuhanyt akkor, ha évente csak egy-két alkalommal fog több személyt vendégül látni. Viszont mindenkinek jusson melegvíz, aki a medencét rendszeresen fogja használni.

Tippünk: Két személy számára elegendő a kisebb tartály, egy egész család számára már a 20 literes is kevés lehet. Ott, ahol többen használják majd a zuhanyt, válasszunk zuhanyt 40 literes tartállyal.

3. lépés: Stabil vagy mozgatható zuhanyfej?

Megelégszik azzal a lehetőséggel, hogy beáll a zuhany alá és hagyja, hogy a vízcseppek a zuhanyrózsából alázúduljanak? Vagy szeretne egy mozgatható zuhanyrózsát, amelyből a vizet oda irányítja ahova szeretné?

4. lépés: Hova helyezzük el a szolárzuhanyt?

Ideális a kertben az olyan elhelyezés, ahol a nap nagy részében intenzív a napsütés. Így bebiztosíthatja a folyamatos melegvíz ellátást.

Most már áttekintettük a szolár kerti zuhany kiválasztásához szükséges főbb pontokat. Nem maradt más, mint kiválasztani a nekünk legjobban tetszőt és megfelelőt, és beüzemelni azt kertünk napos részén. Győződjön meg róla, hogy a zuhany vásárlása egy okos befektetés.

Kapcsolódó cikkek

10 meglepő tény az állatokról

10 meglepő tény az állatokról

A delfinek már az anyaméhben is énekelnek.

Mikor és milyen alkatrészeket kell cserélni az elektromos járművekben?

Mikor és milyen alkatrészeket kell cserélni az elektromos járművekben?

Az alábbiakban összegyűjtöttük, mikor és milyen alkatrészeket kell cserélni az elektromos járművekben folyamatos használat mellett, a hosszú élettartam okán.

Fenntartható városok a világban

Fenntartható városok a világban

A fenntarthatóságon is múlhat, hogy milyen életkörülmények között élnek például az adott város lakosai.