A legkülönlegesebb sport Guinness-rekordok

Hatalmas dolognak számít ha valaki be tud kerülni a Guinness-rekordok könyvébe, főleg ha ezt l valamilyen komoly sportteljesítménnyel teszi meg az illető.
Különleges sport Guinness-rekordok

Az amerikai Greg Wittstock a víz és a testépítés iránti szenvedélyét ötvözte, s a víz alatti fekve nyomás rekordját állította fel 2020-ban. A szabályok szerint nem használhatott légzőkészüléket, és legalább ötvenkilós súlyt kellett emelgetnie, amely 62-szer sikerült neki egy levegővételre – mindezt 1:31 perc alatt.

Minden idők leghosszabb, 11 a 11 elleni futballmérkőzését 2015 nyarán játszották Skóciában. Július 4. és 8. között, 105 órán át játszottak a Craig Gowans-alapítvány csapatai, ezzel a Falkirk 17 éves korában elhunyt tehetsége emlékének adóztak, a tragédia 10. évfordulóján.

A leghosszabb plank rekordját mostanában döntötte meg George Hood, aki 8 órát 15 percet és 15 másodpercet töltött el a hasizomerősító pózban. A 62 éves veterán tengerészgyalogos több mint 2100 órát plankelt már az életében, ennyi gyakorlásra volt szükséges ahhoz, hogy elérje ezt a hihetetlen rekordok.

A svéd fejeskirály, Tomas Lundman két világrekordot is tart. Előbb 8 óra, 32 perc, 3 másodpercig tartotta a levegőben a labdát fejjel, majd egy társával, Valon Gashival 12 perc, 42 másodpercig fejelgettek egymással.

A Manchester United korábbi kapusa, Sergio Romero 2019 márciusában állította fel az 1 perc alatt a felezővonalról szerzett legtöbb gól rekordját. A Vörös Ördögök edzésén Romero 20-szor, Ander Herrera 19-szer, míg Phil Jones 14-szer talált be egy perc alatt a kapuba a felezővonalról, így az argentin kapus neve került be a Guinness-rekordokKönyvébe.

2018-ban egy magyar karatés is bekerült a Guinness-rekordok Könyvébe: Nagy Botondé a világ leggyorsabb köríves rúgása, ráadásul nem is akármennyivel döntötte meg a korábbi csúcsot: az előző rekorder 0,70 másodpercét sikerült 0,476 másodpercre javítania. A hivatalos Guinness-rekord-küldöttség a madridi karate-világbajnokságon mérte le Nagy rúgását.

José Mourinho már 5 különböző kategóriában is bekerült a Guiness-rekordok Könyvébe, de ezek között akad olyan rekordja is, amit azóta már megdöntöttek: Mourinho az egyike annak az öt edzőnek, akik különböző klubcsapatokkal is megnyerték a Bajnokok Ligáját, Mourinhónak a Portóval és az Interrel is összejött ez a dicsőség. A portugál edző lett a legfiatalabb vezetőedző, aki elérte a 100 mérkőzéses álomhatárt a Bajnokok Ligájában, 49 évesen és 12 naposan.Ezen kívül még két Premier League rekordot is tart: ő őrizte legtovább a hazai veretlenségét aktuális klubcsapatával, ez a sorozat 9 évig tartott és 151 mérkőzést foglal magában, és a hazai pályán a legtöbb veretlenül megvívott mérkőzés rekordját is a portugál szakember tartja.

Kapcsolódó cikkek

Legtöbbet kereső magyar sportolók

Ők voltak a tavalyi év legjobban fizetett magyar sportolói

Itt az évvégi összegzések ideje, ezúttal a legjobban fizetett magyar sportolók listáját hoztuk el.

Különleges sport Guinness-rekordok

A legkülönlegesebb sport Guinness-rekordok

Hatalmas dolognak számít ha valaki be tud kerülni a Guinness-rekordok könyvébe, főleg ha ezt l valamilyen komoly sportteljesítménnyel teszi meg az illető.