Térnövelő trükkök, amikkel nagyobbnak tűnik az otthonunk

Alapterülettől függetlenül gyakori vágy a lakás tereinek bővítése, de legalábbis a látszat keltése, hogy megnöveltük méretét.
Térnövelő trükkök, amikkel nagyobbnak tűnik az otthonunk

A sötét, kicsi, zsúfolt és szűkös helyek keveseknek nyújtanak megfelelő komfortérzetet hosszútávon, éppen ezért sokak igénye,hogy otthonaikat szellősebbnek, világosabbnak, tágasabbnak érezzék. Néhány trükk létezik erre, hogy bővítés nélkül a legjobbat hozzuk ki otthonunkból.

A természetes fény csodákra képes, viszont nem minden lakás rendelkezik akkora nyílászárókkal, illetve olyan paraméterekkel, hogy a kellő napfény biztosítva legyen odabent. Persze leginkább a pénztárcánk határozza meg, mit tehetünk, de ne csüggedjünk, ha nagyobb beruházásra nincs lehetőség. Persze az ablakok esetlegesen nagyobbra cserélése, a lakás fényellátásának újratervezése, újrahuzalozása remek megoldás, de ha ez túl sok lenne, akkor olyan trükkökkel, mint a polcok, szegélyek megvilágítása, LED-panelek beépítése, a csillár, lámpabúra lecserélése olyanra, ami nem fogja fel a fényt, látványos változást eredményez.

Ismert trükk, és éppen ennyire hatékonyis, a tükrök felszerelése. Akár egész tükörfalakat is emelhetünk, de egy-egy darab is sokat javít a helyzeten. Emellett a fényes felületek alkalmazása is tágítja a teret, itt gondolhatunk bármire, a kiegészítők, például a nagyobb dísztálcák, de a járólapok is segíthetnek.

A leglátványosabb változást természetesen a falak jelentik, minél világosabb, annál tágasabbnak látszik otthonunk. Ezt a hatást fokozhatjuk, ha a bútoraink is fehérek, krém vagy tojáshéj színűek. Ha a padlónk is világos, arra ügyeljünk, hogy a fal minimálisan, de legyen sötétebb nála.

Nem kell lemondani a színekről sem, a lágy pasztellek tökéletes kiegészítői lehetnek a világosabbnak, ezáltal komfortosabbnak tűnő otthonunknak.

Kapcsolódó cikkek

Térnövelő trükkök, amikkel nagyobbnak tűnik az otthonunk

Térnövelő trükkök, amikkel nagyobbnak tűnik az otthonunk

Néhány optikai trükkel nem csak tágasabbnak látszik majd otthonunk, hanem komfortosabbnak is.

Hogyan működik a házi szennyvíztisztító?

Hogyan működik a házi szennyvíztisztító?

A házi szennyvíztisztító minimális áramfogyasztással maximális hatékonyságra képes, csendes és környezetbarát üzemelés mellett.