Hogyan vásároljunk előre elkészített konyhabútort?

A konyha tervezése, illetve újratervezése sok pénzt, időt és energiát igényel.
Hogyan vásároljunk előre elkészített konyhabútort?

Amikor viszont a pénztárcánk, illetve az elképzeléseink nem az egyedi asztalosmunka mellett döntenek, akkor sem kell azt gondolnunk, hogy ezzel kevésbé járunk jól. Az előre elkészített bútoroknak is több típusa létezik, a blokk és az elemes megoldások segítségével pedig sokszor könnyebb dolgunk van, mint az egyedi tervezéssel. De hogy pontosan mik is ilyenkor a teendőink, arról az alábbiakban lesz szó.

Az első számú feladatunk, hogy felmérjük a lehetőségeinket. Ezzel most nem a célra fordítandó összegre gondolunk, hanem a konyha alapterületére. Legyen a kezünkben egy alaprajz a tervezéskor, hiszen csak ennek segítségével kaphatunk pontos eredményt. Ha bizonytalanok vagyunk a számokban, ha jól választunk, a kiválasztott áruház segítséget nyújt a felmérésben.

Amikor már megvan, hogy mekkora területtel rendelkezünk, milyen átalakítási lehetőségeink vannak, akkor jöhet a tervezés. Mivel a feltételek adottak, a konyhabútor kiválasztása, elrendezése ilyenkor már csak az ízlésünkön, anyagi lehetőségeinken áll. Kockás papír, számítógépes szoftver, mindegy, hogy melyik utat választjuk, de a tervezést semmiképpen ne felejtsük ki, mert a „jó lesz az oda”-elv a konyha esetében sem működik. Fontos, hogy a pontos adatokkal számoljunk, ha bátortalanok vagyunk, inkább kérjünk segítséget az áruházban, hiszen a rutinos szakemberek könnyen eloszlathatják a félelmeinket.

Ezzel pedig a javán túl is vagyunk, hiszen már csak annyi a dolgunk, hogy elmenjünk az áruházba, és beszerezzük a kinézett konyhabútort. Ha attól tartunk, hogy a szállítás vagy esetleg a beszerelés esetleg túl nagy falat lenne a számunkra, ahogy az előbbiekben is írtuk, ebben a megfelelően kiválasztott áruház szakemberei is a segítségünkre lehetnek, de egy hozzáértő barát, családtag is nagy támaszunk lehet egy ilyen helyzetben.

Ha pedig a bútorok már a helyükön vannak, ne feledkezzünk meg a konyha dekorációjáról sem, amivel kellően egyedivé varázsolhatjuk a helyiséget.

Forrás: https://www.konyhabutorkiallitas.hu


Kapcsolódó cikkek

Térnövelő trükkök, amikkel nagyobbnak tűnik az otthonunk

Térnövelő trükkök, amikkel nagyobbnak tűnik az otthonunk

Néhány optikai trükkel nem csak tágasabbnak látszik majd otthonunk, hanem komfortosabbnak is.

Otthonos és jól felszerelt konyha kialakítása pár négyzetméteren

Otthonos és jól felszerelt konyha kialakítása pár négyzetméteren

Egy minőségi vákuumcsomagoló gép még egy kisebb méretű konyhában is megállja a helyét. De vajon milyen lehetőségeink vannak? Most kiderül!