WPC-teraszburkolat: minőségi burkolatok

Nem könnyű megtalálni a legmegfelelőbb alapanyagokat, amikor arról van szó, hogy a teraszunkat burkoljuk, kialakítsuk. Hogy miért?
WPC-teraszburkolat: minőségi burkolatok

Egyrészt azért, mert szeretnénk a lehető leglátványosabb, legotthonosabb eredményt elérni, ahol mindig szívesen tartózkodunk, jól érezzük magunkat; másrészt pedig mindezt hosszan élveznénk is, anélkül, hogy folyamatosan ápolnánk a felületet, nem mellesleg mindezt vagyonok kifizetése nélkül tennénk. Máris három olyan szemponttal találjuk magunkat szemben, amik meglehetősen megkötik a kezünket a választások terén.

Minőség hosszú távon

A WPC egyszerűen mondva egy fa-műanyag kompozit, azaz egy olyan az eredetinél jobb fizikai tulajdonságokkal rendelkező több alapanyagból kevert anyag, ami tehát eltér az eredeti összetevőitől, új anyagként azoknál jobb jellemzőkkel bír. Ez az, ami lehetővé teszi a minőségi WPC teraszburkolatok létrehozását, amik több pozitív tulajdonsággal rendelkeznek, mint például egy hagyományos fa vagy műanyag burkolat. Emellett akár 25-30 éves élettartammal is számolhatunk, mindezt minimális felületkezelés mellett. A természetes anyagok látványa otthonosságot áraszt, szép és megnyugtató.

Minderről nem kell lemondanunk akkor sem, ha a WPC-t választjuk, és bár sokan ódzkodnak a műanyagtól, amint egy jó minőségű termékkel találkoznak ez a tartás megszűnik, hiszen maximális fa hatással számolhatunk. Mivel egy kültéri burkolatról van szó, a látvány mellett fontos, hogy kiállja az időjárás próbáját is,. Ez azt jelenti, hogy a vízállóság, fagyállóság fontos jellemzők, de arra is figyelnünk kell, hogy a mekkora mértékben éri a napfény, hiszen ez is befolyással van az anyagra. A minőségi termékek esetében nem kell attól tartanunk, hogy a tartós napsugárzás hatására könnyen és gyorsan kifakulna.

A WPC olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amik nem csak kárpótolnak, felül is múlják az elvárásainkat, hiszen vízálló, penész- és gombabiztos anyag, ami könnyen megmunkálható, egyszerűen telepíthető, és nem kell tartanunk a szálkáktól, fakulástól, illetve a – fára jellemző – folyamatos karbantartási igénytől sem.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan tegye kényelmessé az ágyát?

Hogyan tegye kényelmessé az ágyát?

Ha kényelmes ágyról van szó, egy egyszerű takaró csodákra képes.

Mindent az állványok technológiájáról

Mindent az állványok technológiájáról

Összegyűjtöttünk mindent az állványok technológiájáról, amit tudni érdemes. Így komplettebb képet kaphatunk ezekről a hasznos szerkezetekről.

Kötelező tavaszi lakásdekorációk

Kötelező tavaszi lakásdekorációk

Ahogy a tél véget ér, lassan előbújik az emberekből az igény, hogy a környezetüket rendbe tegyék, felfrissítsék.