9 ital, amelyet mindenképpen próbálj ki Brazíliában

Mint ahogyan minden országnak, úgy Braziliának is megvannak a nemzeti italai.
9 ital, amelyet mindenképpen próbálj ki Brazíliában

Mint ahogyan minden országnak, úgy Braziliának is megvannak a nemzeti italai. Akármilyen okból is utazunk egy-egy egzotikus tájra, mindenképpen bele kell kóstolnunk az adott ország kultúrájába, legyen szó művészetről, történelmi látványosságokról, illetve nemzeti ételekről és italokról. A cikkben 9 olyan nemzeti italt mutatunk be, amelyeket vétek lenne kihagyni, ha Brazíliába utazol!

Cachaca

A cachaca, Brazília egyik, és méltán híres nemzeti itala. Ez az ital, desztillálással készül, mégpedig cukornádból. Magas cukortartalommal rendelkezik. Brazíliában, Rio de Janeiro-ban főleg önmagában fogyasztják, míg más országokban a caipirinha alapanyagaként ismert és fogyasztott ital.

Caipirinha

Az eredeti változat cachacából, cukorból, lime-ból és jégből készül, amelyet alaposan összekevernek egy pohárban. Lime helyett gyakran használnak más gyümölcsöket az ital elkészítése során, mint például bogyós gyümölcsöket, licsit, vagy mandarint.

Cajuína

A cajuína egy alkoholmentes ital, amely kesudióból készül. A kesudiót kipréselik és a levét alapos tisztítást követően, hidegen szolgálják fel.

Kókuszvíz

Brazíliában hűsítő italként szolgálnak fel kókuszvizet. A tengerparton napozva jól is esik egy kis hűsítő, amely nem más, mint a kókuszdió belsejéből nyert folyadék. Ez nem csak nagyon édes, de egészséges is, hiszen számtalan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz.

Acai Juice

Az acai bogyót ma már hazánkban is sokan ismerik. A bogyókból préselt juice nem kevés kalóriát tartalmaz, viszont energiát szolgáltat a szervezet számára. Az acai juice nagyon népszerű a brazil strandokon. Alkoholos italokhoz is keverik és más gyümölcsökkel turmixolva is előszeretettel szolgálják fel.

Catuaba

A catuaba szintén egy nemzeti ital, amelyet az Amazonas-esőerdőben található növény kivonatából készítenek. Hasonlít a borhoz, de ez egzotikusabb ital, és kissé erősebb is annál. Brazíliában afrodiziákumként is ismerik, ezért csak mérsékelten javasolják a fogyasztását.

Capeta

A capeta összetevői között megtalálható a cachaca, a sűrített tej, a fahéj, a méz és a guarana, amely egy trópusi bogyó. Brazília az őshazája. A guarana energizáló hatásairól is ismert. Az ital nem csak selymesen krémes, de hihetetlenül édes is.

Leite de Onca

Az italt „jaguár tej” koktélnak is nevezik. Az ital alapja a cachaca, amelyhez sűrített tejet adnak. Lehet melegen és hidegen is fogyasztani. Mivel kinézetre a tejre hasonlít, így nagyon becsapós lehet, ha egy brazil bárban, egymás után sok ilyen koktélt megiszunk, hiszen az ital, nem alkoholmentes.

Bloody Carioca

A Bloody Mary helyettesítője ez az ital Braziliában, ahol vodka helyett cachacát használnak, de az italban ugyanúgy megtalálható a friss paradicsomlé, a citromlé, a zeller és a szerecsendió is.

Rio de Janeiro szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Fenntartható városok a világban

Fenntartható városok a világban

A fenntarthatóságon is múlhat, hogy milyen életkörülmények között élnek például az adott város lakosai.

5 szuvenír Moszkvából

5 szuvenír Moszkvából

Moszkvának vannak olyan tipikus nemzeti "ereklyéi", amelyeket nekünk is be kell szerezni, ha már ott járunk.

A világ 7 legfurább étele

A világ 7 legfurább étele

Ettél már fura ételeket? A cikkben most is különös, olykor már bizarr ételeket mutatunk be.