4 tény, amiről csak most hullt le a lepel

És ezek a tények sok mindent megváltoztathatnak.
4 tény, amiről csak most hullt le a lepel

Az emberiséget is mindig érdekelte magának az embernek a „működése”. A mai napig sok mindent fed homály és ezernyi tudós dolgozik azon, hogy minél többet tudjanak meg az emberek működéséről, a különféle betegségekről és természetesen azért, hogy a gyógymódra is sor kerülhessen. Most olvass arról a 4 dologról, amelyről csak nemrégiben számoltak be a tudósok.

A csontok erei és az immunsejtek

A tudósok, igaz egyelőre csak egereken végeztek kutatásokat, de úgy gondolják, hogy az egér jó alany, mivel általában olyan tulajdonsággal bír, mint az ember, már ami az egyes szerveket, szervrendszereket illeti. A tudósok apró kapillárisokat, ereket fedeztek fel az egerek csontjaiban. Ez azért nagyon hasznos felfedezés, mivel így a csontok is alkalmasak lehetnek az immunsejtek előállításához.

Az ivás fontossága

Egereken már végeztek olyan kísérletet, amely során olyan szerkezetet építettek, ültettek az egerekbe, amely például az ivást, pontosabban a szomjúságot szabályozza. Ez a szerkezet a hipotalamusz közelében került beültetésre, az agynak abba a régiójába, amely nem csak a vérnyomás szabályozásáért felel, hanem más testi folyamatokat is szabályoz, például a szomjúságot. Amikor valaki eleget ivott, akkor is jelez a szerkezet, hogy a testének nincs szüksége több vízre, folyadékra. Hiszen a vizet is túl lehet adagolni. Majd, amikor a folyadék már jó ideje bekerült a véráramba és újabb adagra van szükség, akkor a szerkezet ismét működésbe lép és jelez, hogy ideje poharat venni a kezünkbe.

Az izmok eltűnnek

Tudósok arra jöttek rá, hogy magzati korban sokkal, több izomzattal rendelkezzünk. Főleg a kezünkben és a lábunkban jelentős az izmok mennyisége. A terhesség hetedik hetében összesen 30 ilyen izmot számoltak össze, amely hathéttel később húszra csökken. A vizsgálatokat végzők szerint, ezek az izmok valószínűleg mintegy „beleolvadnak” más izmokba.

A matuzsálemi korral kapcsolatos titok

Mi lehet az oka, hogy egyes emberek alig élnek 50 évet, míg mások, akár 110 évet is elélhetnek? Nos, úgy tűnik, hogy megvan erre is a válasz. Azok, akik akár 100 éves korukig élnek, azoknál a személyeknél az úgynevezett T-helper sejtnek nevezett immunsejtek koncentrációja jóval magasabb. Ez azért fontos, mert így az immunrendszer is jobban tud védekezni a vírusokkal és a daganatos sejtekkel szemben. Vagyis, ha ezek az emberek nem betegszenek meg, akkor nyilvánvalóan tovább is élnek.

Kapcsolódó cikkek

9 ital, amelyet mindenképpen próbálj ki Brazíliában

9 ital, amelyet mindenképpen próbálj ki Brazíliában

Brazília, napsütés, pálmafák és italok. Nagyon sok olyan brazil italról még csak nem is hallottunk, de ha már ott jársz, semmiképpen se hagyd ki ezeket az italokat.

8 meglepő információ, amiről még biztos nem hallottál

8 meglepő információ, amiről még biztos nem hallottál

Ezúttal a gyümölcsöket vesszük górcső alá, azaz néhány gyümölcsről olvashatsz érdekességeket.

4 tény, amiről csak most hullt le a lepel

4 tény, amiről csak most hullt le a lepel

Most olyan, emberi működéssel kapcsolatos érdekességekről olvashatsz, amelyről csak nemrégiben számoltak be a tudósok.