6 érdekesség a világ minden tájáról

Nem csak hazánkban történek fura dolgok, hanem a világ számos táján is.
6 érdekesség a világ minden tájáról

A világban számos olyan érdekesség történik, amely vagy nevetésre késztet bennünket, vagy legszívesebben sírva fakadnánk, de az is előfordulhat, hogy szívesen kipróbálnánk az adott ételt, vagy italt, ami egy-egy országban annyira nagy érdeklődésre tart számot. Lássunk most 6 olyan érdekességet, ami lehet számodra is ismeretlen még, és soha nem hallottál róla.

Coca-Colát sem lehet mindenütt inni

Ha szereted a Coca-colát, akkor Észak-Koreában és Kubában ne keresd, ugyanis itt nem forgalmazzák. Kicsit furcsa, hogy éppen ezt a finom és az egész világon elérhető üdítőitalt nem lehet kapni, de ebben a két országban biztos, hogy nem fogsz hozzájutni.

A gyermek, áldás és ma már nem csoda, ha több ikergyermek is születik

Manapság egyre több iker születik. 1980-ig még nagy ritkaságszámba ment az ikergyermekek születése. Természetesen, régebben is születtek ikrek, de ez a szám egyre csak növekszik. Ma már nagyon sok ikerbaba jön a világra. Ennek egyetlen magyarázata van. Manapság kitolódik a gyermekvállalás, és előfordul, hogy a nők negyvenévesen, vagy még később vállalnak gyermeket. Idősebb korban gyakoribb az ikerterhesség, illetve a mesterséges megtermékenyítés aránya is növekszik és ezzel együtt az ikerterhesség száma is megemelkedik.

Romantika, szerelem, Párizs

A leglátogatottabb és a legkedveltebb ország Franciaország a turisták számára. 2017-ben majdnem 90 millióan látogattak el a francia borok országába. Aztán Spanyolország következik, amely országra majdnem 82 millióan voltak kíváncsiak. A sorban az Egyesült Államok következik, majd Kína, végül Olaszország zárja az ötös ranglistát.

Kutya vagy madár?

A Kanári-szigeteket mindenki ismeri. Még ha nem is járt ott soha, biztos, hogy hallott róla. A szigetet, meglepő módon nem egy kanáriról, nem egy madárról neveztél el, hanem egy kutyáról. Vagyis a sziget neve egy latin szóból származik, amely azt jelenti, hogy a kutyák szigete.

Japán és a földrengések

A világon, Japánt sújtja a legtöbb földrengés. Itt történik a legtöbbször ezt a természeti katasztrófa, de a sorban mögötte áll szorosan Kína, Irán, Indonézia és Törökország is.

A legfiatalabb ország

A világon, a legfiatalabb ország Dél-Szudán. Sok ország büszke a múltjára, a több száz éves, vagy ezer éves történelmére. Nem így Dél-Szudán, amely 2011-ben nyerte el a függetlenségét Szudánnal szemben, így elmondható, hogy ez az ország rendelkezik a legrövidebb múlttal a világon.

Kapcsolódó cikkek

11 érdekesség Olaszországról

11 érdekesség Olaszországról

Olaszország kedvelt úticél minden évszakban, így jó, ha felvértezzük magunkat némi tudással, ha ebbe az országba készülünk.

Fenntartható városok a világban

Fenntartható városok a világban

A fenntarthatóságon is múlhat, hogy milyen életkörülmények között élnek például az adott város lakosai.

10 meglepő tény az állatokról

10 meglepő tény az állatokról

A delfinek már az anyaméhben is énekelnek.