10 meglepő tény az állatokról

Az állatok is képesek fura dolgokat produkálni.
10 meglepő tény az állatokról

A világon számos állatfaj létezik. A hazánkban nem jellemző állatokat, az állatkertekben csodálhatjuk meg. Egy-egy állatfaj sok érdekességet és csodát tartogathat számunkra. Most olyan, állatokkal kapcsolatos információról olvashatsz, amelyekről lehet, hogy még soha, sehol nem hallottál, nem olvastál.

A tehenek és a barátság

Nem is gondolnánk, de állatok közül, talán a tehenek között alakul ki a legnagyobb szolidaritás és barátság. Megállapításra került, hogy a tehenek akkor a legnyugodtabbak és legboldogabbak, ha a barátjuk is mellettük legelészik.

A méhek és az álmosság

Meglepő, de még a méhek is elálmosodnak olykor-olykor. Teszik ezt akkor, amikor túl sok virágnedvet fogyasztanak. Ilyenkor a virágok szirmain szunyókálnak egy keveset.

A delfinek és az éneklés

A delfineknek csodás „énekhangjuk” van. A különös hang, amelyet kiadnak magukból, szinte simogatják az emberi lelket. Azt azonban biztosan nem tudtad, hogy magzatkorukban, vagyis már az anyaméhben is énekelnek. Csodálatos teremtmények.

A hollók és a memória

A hollók nem a legszebb madarak és számtalan filmben szerepelnek, mint a rossz hírnökei. Azonban nagyon jó a memóriájuk, legalábbis, ha látnak egy-egy arcot, azt hosszú ideig nem felejtik el.

A mókusok, kiváló anyák

A mókusokban élénken él az anyai ösztön. Ha egy elhagyatott, árva mókusbébit találnak, nem ugrálnak el érzéketlenül mellettük, hanem a gondjaikba veszik az elárvult állatot, és fel is nevelik.

A polipok és a gyűjtőszenvedély

A polipok előszeretettel gyűjtenek össze minden csillogó tárgyat és követ a vízben, hogy aztán abból építkezzenek.

A vörös pandák szeretik a meleget

A vörös pandák a farkukkal takarják be magukat alvás közben. Ezzel melegen tartják saját magukat, így nem csak kényelmesen, hanem jóízűen és nagyokat is tudnak aludni a jó melegben.

A farkasok is óvják a sajátjaik

A farkasok falkában élnek. A kisebbekre, az idősebbek vigyáznak addig, míg a szülők vadászni mennek. Még csak bébiszittert sem kell fogadni, az idősebb generáció önként magára vállalta ezt a szerepet.

A koala, az ember és az ujjlenyomatok

A koala külsőre ugyan nem hasonlít az emberre, viszont az ujjlenyomatunk nagyon hasonló. Ha egy bűncselekmény helyszínén emberi ujjlenyomatokra bukkannak, lehet, hogy csak egy koala kószált ott.

Az elefántok és a csodás egészségi állapot

Az elefántokról mindenki tudja, hogy rendkívül erős a közösségükben az összetartó erejük. A szaglásuk is nagyon jó, de az immunrendszerük is lenyűgöző, hiszen az elefántok körében szinte nem is ismert a rákos megbetegedés.

Kapcsolódó cikkek

4 tény, amiről csak most hullt le a lepel

4 tény, amiről csak most hullt le a lepel

Most olyan, emberi működéssel kapcsolatos érdekességekről olvashatsz, amelyről csak nemrégiben számoltak be a tudósok.

10 hihetetlen tény a nagyvilágból

10 hihetetlen tény a nagyvilágból

Lássunk most 10 érdekességet a nagyvilágból!

5 szuvenír Moszkvából

5 szuvenír Moszkvából

Moszkvának vannak olyan tipikus nemzeti "ereklyéi", amelyeket nekünk is be kell szerezni, ha már ott járunk.