6 érdekesség a világ minden tájáról

Nem csak hazánkban történek fura dolgok, hanem a világ számos táján is.
6 érdekesség a világ minden tájáról

A világban számos olyan érdekesség történik, amely vagy nevetésre késztet bennünket, vagy legszívesebben sírva fakadnánk, de az is előfordulhat, hogy szívesen kipróbálnánk az adott ételt, vagy italt, ami egy-egy országban annyira nagy érdeklődésre tart számot. Lássunk most 6 olyan érdekességet, ami lehet számodra is ismeretlen még, és soha nem hallottál róla.

Coca-Colát sem lehet mindenütt inni

Ha szereted a Coca-colát, akkor Észak-Koreában és Kubában ne keresd, ugyanis itt nem forgalmazzák. Kicsit furcsa, hogy éppen ezt a finom és az egész világon elérhető üdítőitalt nem lehet kapni, de ebben a két országban biztos, hogy nem fogsz hozzájutni.

A gyermek, áldás és ma már nem csoda, ha több ikergyermek is születik

Manapság egyre több iker születik. 1980-ig még nagy ritkaságszámba ment az ikergyermekek születése. Természetesen, régebben is születtek ikrek, de ez a szám egyre csak növekszik. Ma már nagyon sok ikerbaba jön a világra. Ennek egyetlen magyarázata van. Manapság kitolódik a gyermekvállalás, és előfordul, hogy a nők negyvenévesen, vagy még később vállalnak gyermeket. Idősebb korban gyakoribb az ikerterhesség, illetve a mesterséges megtermékenyítés aránya is növekszik és ezzel együtt az ikerterhesség száma is megemelkedik.

Romantika, szerelem, Párizs

A leglátogatottabb és a legkedveltebb ország Franciaország a turisták számára. 2017-ben majdnem 90 millióan látogattak el a francia borok országába. Aztán Spanyolország következik, amely országra majdnem 82 millióan voltak kíváncsiak. A sorban az Egyesült Államok következik, majd Kína, végül Olaszország zárja az ötös ranglistát.

Kutya vagy madár?

A Kanári-szigeteket mindenki ismeri. Még ha nem is járt ott soha, biztos, hogy hallott róla. A szigetet, meglepő módon nem egy kanáriról, nem egy madárról neveztél el, hanem egy kutyáról. Vagyis a sziget neve egy latin szóból származik, amely azt jelenti, hogy a kutyák szigete.

Japán és a földrengések

A világon, Japánt sújtja a legtöbb földrengés. Itt történik a legtöbbször ezt a természeti katasztrófa, de a sorban mögötte áll szorosan Kína, Irán, Indonézia és Törökország is.

A legfiatalabb ország

A világon, a legfiatalabb ország Dél-Szudán. Sok ország büszke a múltjára, a több száz éves, vagy ezer éves történelmére. Nem így Dél-Szudán, amely 2011-ben nyerte el a függetlenségét Szudánnal szemben, így elmondható, hogy ez az ország rendelkezik a legrövidebb múlttal a világon.

Kapcsolódó cikkek

Fenntartható városok a világban

Fenntartható városok a világban

A fenntarthatóságon is múlhat, hogy milyen életkörülmények között élnek például az adott város lakosai.

9 ital, amelyet mindenképpen próbálj ki Brazíliában

9 ital, amelyet mindenképpen próbálj ki Brazíliában

Brazília, napsütés, pálmafák és italok. Nagyon sok olyan brazil italról még csak nem is hallottunk, de ha már ott jársz, semmiképpen se hagyd ki ezeket az italokat.

10 hihetetlen tény a nagyvilágból

10 hihetetlen tény a nagyvilágból

Lássunk most 10 érdekességet a nagyvilágból!