Mi az a Ceramid, és miért jó neked?

A dermatológusokkal együttműködve fejlesztett CeraVe készítmények három kulcsfontosságú ceramidot tartalmaznak, amelyek elősegítik a bőr természetes védelmi rétegének erősítését.
Mi az a Ceramid, és miért jó neked?

Ezek a ceramidok más válogatott alapanyagokkal együtt működnek, hogy minden egyes bőrtípus számára megfelelő gondoskodást nyújtsanak.

Mi kell a bőrnek? Minden nő felteszi ezt a kérdést, inkább utóbb, mint előbb.

A ceramidok a bőr természetes védelmét hivatottak szolgálni.

Ezek kiegészítő összetevői például a hialuronsav, ami a bőr hidratálását segíti, valamint a szalicilsav, ami óvatosan segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, és még számos más bevált hatóanyag.

A ceramidok, más néven keramidok, a lipid család egy alcsoportját képezik, és közel 50%-ban alkotják a bőr szerkezetét, elengedhetetlen részei annak természetes védőrétegének.

Ezek a vegyületek olyanok, mint a ragasztók, segítve a bőrsejtek összetartását, hogy az integritását megőrizzék. Ez a védőréteg létfontosságú a bőr nedvességtartalmának megtartásában, miközben távol tartja a szennyeződéseket és a káros anyagokat.

A ceramidok kulcsfontosságú szerepet töltenek be a bőr egészségének megőrzésében

és az öregedési folyamatok lassításában. Ennek specialistája a Cerave. Ezek a természetes olaj viaszok együttműködnek a koleszterinnel és más telített zsírsavakkal a bőrben, létrehozva egy víztaszító réteget, amely védelmet nyújt a láthatatlan vízvesztés és a mikroorganizmusok ellen. Az életkor előrehaladtával, hasonlóan a kollagénhez, a ceramid termelődés csökken, ami száraz bőrhöz, ráncokhoz és esetleges bőrgyulladásokhoz vezethet.

A ceramidokat három különböző megnevezéssel találhatjuk meg

az összetevőlistákon, többek között a Ceramid 1 (Ceramid EOS), Ceramid 3 (Ceramid NP), és Ceramid 6-II (Ceramid AP) formájában. A bőrápolásban leginkább szintetikus ceramidokat használnak, amelyek optimális keveréke 50% ceramidot, 25% koleszterint és 15% szabad zsírsavat tartalmaz, ezáltal elősegítve a ceramidok hatékony működését a bőr mélyebb rétegeiben.

A ceramidok fontossága kiemelten fontos a bőr egészséges állapotának fenntartásában, különösen azok számára, akik a tinédzser korukban alkoholos tonikokat vagy erős arclemosókat használtak, amelyek károsíthatták a bőr ceramid állományát.

A külső ceramid-pótlás segíthet a bőr regenerálódásában,

bár soha nem pótolhatja teljesen azt a ceramidot, amelyet a bőr már elveszített.

A CeraVe bőrápoló termékek három alapvető ceramid kombinációját tartalmazzák,

amelyeket bőrgyógyászokkal együttműködve választottak ki, hogy támogassák a bőr természetes védőrétegét. Ezek a ceramidok megegyeznek a bőrben természetesen megtalálhatókkal. A CeraVe ceramidjai segítenek a bőr természetes védőrétegének regenerálódásában, így megőrizve a nedvesség bennmaradását és védve a káros anyagok ellen.

A ceramidok közül 12 ismert típus létezik, de a bőrápolásban leggyakrabban az alábbi három típust használják:

  1. Ceramid 1 (Ceramid EOS)

  2. Ceramid 3 (Ceramid NP)

  3. Ceramid 6-II (Ceramid AP).

Ezek a ceramidok kulcsszerepet játszanak a bőr hidratálásában

és védőrétegének helyreállításában, így fontos összetevői a bőr egészségének és hidratáltságának megőrzésére irányuló számos bőrápoló terméknek.

A bőr természetes ceramid szintjének csökkenése szárazsághoz, irritációhoz és a bőr védelmi képességének csökkenéséhez vezethet. Ezért fontos a ceramidok pótlása, különösen azok számára, akik száraz vagy érzékeny bőrrel rendelkeznek. A CeraVe termékek által biztosított ceramidok hozzájárulnak a bőr egészséges állapotának fenntartásához, segítve a nedvesség megőrzését és a külső káros hatásokkal szembeni védelmet.

Kapcsolódó cikkek

Szűrővizsgálatok életkoronként – ezért fontosak

Szűrővizsgálatok életkoronként – ezért fontosak

Sokan csak kötelező kényelmetlenségként tekintenek a szűrővizsgálatokra, pedig nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy akár életet is menthetnek.

Gyakori kutyabetegségek, amelyekkel tisztában kell lennie

Gyakori kutyabetegségek, amelyekkel tisztában kell lennie

Számos olyan gyakori kutyabetegség van, amellyel tisztában kell lennie.