Egy örök klasszikus újragondolva: így divatos a ballonkabát

A ballonkabát egy olyan ruhadarab, ami már évtizedek óta állandó szereplője a kifutóknak. Akadnak a szezonnak megfelelő fajtái is, de ennek ellenére sem megy ki a divatból a hagyományos szabásvonalú verzió sem.
Örök klasszikus a ballonkabát

Akadnak olyan alapdarabok, amik időtálló befektetésnek bizonyulnak, hiszen amíg az új divatok jönnek és mennek, ezek sikkes kiegészítőink maradnak akár évtizedekig is. Éppen ilyen a ballonkabát is, amivel a megszokott szín és forma mellett, a némileg felfrissített fazonokban, árnyalatokban is találkozhatunk a nagy divatházak kínálatában.

Stílusos kiegészítője szinte bármilyen összeállításnak, a laza sportcipős szaladgálós szettnek éppen annyira, mint egy elegánsabb kosztümnek, magas sarkúval.A teveszín, a lágy bézs nem megy ki a divatból, viszont az éppen aktuális divatszínekben is mindig megtalálhatjuk a nekünk tetsző darabot. Az év színei, azaz a sárga és a szürke éppúgy elérhetőek az üzletek kínálatában, mint a klasszikus társai. Az fekete-fehér kombináció mindig sikkes és elegáns, éppen ezért nem meglepő, hogy időről-időre újra magára vonja a figyelmet. Ahogy azt teszi most is, esetleg a sakk sikerén felbuzdulva, egy kockás példány formájában.

Amikor a hosszú téli szürkeség után megérkezik a tavasz, sokan nyúlnak szívesen a színesebb darabok után. Nekik kedvez a pasztell árnyalatokban is elérhető verzió, egy visszafogott zöld, kék, rózsaszín ballonkabát, hosszú ideig társunk marad majd a mindennapokban.

A különböző kabáthosszak közül a legalább térdig érők az idei győztesek. Ezek a mostani szezonnak megfelelő ballonujjal egészülnek ki, illetve különleges vállmegoldásokkal, válltömésekkel. A laza szabású, lábszárközépig érő verziókat korábbi elődeihez hasonlóan párosíthatjuk sportos és elegáns ruháikkal, az eredmény önmagáért beszél majd.

Kapcsolódó cikkek

Örök klasszikus a ballonkabát

Egy örök klasszikus újragondolva: így divatos a ballonkabát

Vannak olyan ruhadarabok, amiket nem befolyásol a szezonok váltakozása, mindig aktuálisak.

Rajzfilmfigurák a kifutókon és az utcán

Gyerekkor újratöltve: rajzfilmfigurák a ruhákon

A divatnak köszönhetően a felnőttek is lehetnek kicsit újra gyerekek, de nem gyerekesek.