8 meglepő információ, amiről még biztos nem hallottál

De bizonyára érdekelni fognak téged.
8 meglepő információ, amiről még biztos nem hallottál

De bizonyára érdekelni fognak téged.

Néha előfordul, hogy olyan dolgokról olvasunk, amelyek meglepnek bennünket. Ilyenkor elképzeljük az olvasottakat és azon filózunk, hogy mennyire lehet igaz a történet, vagy tényleg létezik - e az adott dolog, vagy esemény. Most 8 érdekességről olvashatsz, döntsd el te magad, hogy elhiszed, vagy sem.

A zöld narancs

Zöld banánról már mindenki hallott, de bizony a narancs sem volt mindig narancssárga. Az eredeti délkelet-ázsiai narancs zöld színű volt. Thaiföldön és Vietnamban a narancs még érett állapotában is zöld marad.

A szőlő, a narancs és a banán

A banánt és a narancsot zöld állapotában is leszedik, hiszen a hosszú hajóút során be tud érni. Ezzel ellentétben a szőlőt, hiába szedik le idejekorán a szőlőtőkéről, nem tud beérni, hiszen csak a napon képes beérni, mégpedig a szőlőtőkéken élvezi a természeti csodát, a napfényt.

A gyümölcsök és a magok

Megszámoltad már egy-egy gyümölcsben mennyi mag van? Az eperben ez a szám elérheti a kétszázat, míg a gránátalmában akár 1000 mag is megbújhat.

Yubari sárgadinnye

A Yubari dinnye, Japánban terem. Ez nem csak Japánban, hanem a világon az egyik legdrágább gyümölcs. Már-már luxuscikknek is számít, annyira drága.

Az egyik legfrissebb gyümölcs

Az almát szerte a világon lehet kapni. Ugyan nem olyan hosszú az érési ideje, hamar be is takarítják, majd hosszú ideig tárolják. Mégis ez a világon talán az egyetlen olyan gyümölcs, amely hosszú tárolást követően is megőrzi a frissességét és a zamatát.

Az ezerféle banán

A banánnak nagyon sok fajtája létezik. Összesen 100 féle banán terem szerte a világon, mégis az a legelterjedtebb, amelyet hazánkban mi is fogyasztunk. Ez a legellenállóbb fajta a kórokozókkal szemben. A többi banántípust elég hamar gombás fertőzés támadja meg, így vagy nem, vagy csak nagyon rövid ideig fogyasztható.

A kókuszdió vigyorogni is tud

A kókuszdiónak nem mindig ez volt a neve. A coco elnevezést kapta meg először a 16. században, amikor is a portugál tengerészek úgy vélték, hogy a kókuszdióban található három lyuk úgy fest, mint egy vigyorgó arc, ezért először a coco, vagyis a vigyor szót ragasztották erre a gyümölcsre, amelyet a későbbiek folyamán megtoldottak egy dió szóval is.

Az avokádó és a zsír

Gyümölcsök közül, az avokádó tartalmazza a legtöbb zsírt. Azonban ez telítetlen zsír, amely nagyon egészséges. Hiszen erre a zsírra lenne minden embernek szüksége a telített, állati eredetű zsírok helyett, így talán kevesebb lenne a szív - és érrendszeri megbetegedés is a világon.

Kapcsolódó cikkek

6 érdekesség a világ minden tájáról

6 érdekesség a világ minden tájáról

A fura dolgokra mindenki kíváncsi, még akkor is, ha azok nem itthon, hanem a nagyvilágban történnek.

Illatok szárnyán az emlékekbe

Illatok szárnyán az emlékekbe

Egy-egy illatról, különböző emlékképek kúszhatnak az agyunkba.

5 szuvenír Moszkvából

5 szuvenír Moszkvából

Moszkvának vannak olyan tipikus nemzeti "ereklyéi", amelyeket nekünk is be kell szerezni, ha már ott járunk.