10 meglepő tény az állatokról

Az állatok is képesek fura dolgokat produkálni.
10 meglepő tény az állatokról

A világon számos állatfaj létezik. A hazánkban nem jellemző állatokat, az állatkertekben csodálhatjuk meg. Egy-egy állatfaj sok érdekességet és csodát tartogathat számunkra. Most olyan, állatokkal kapcsolatos információról olvashatsz, amelyekről lehet, hogy még soha, sehol nem hallottál, nem olvastál.

A tehenek és a barátság

Nem is gondolnánk, de állatok közül, talán a tehenek között alakul ki a legnagyobb szolidaritás és barátság. Megállapításra került, hogy a tehenek akkor a legnyugodtabbak és legboldogabbak, ha a barátjuk is mellettük legelészik.

A méhek és az álmosság

Meglepő, de még a méhek is elálmosodnak olykor-olykor. Teszik ezt akkor, amikor túl sok virágnedvet fogyasztanak. Ilyenkor a virágok szirmain szunyókálnak egy keveset.

A delfinek és az éneklés

A delfineknek csodás „énekhangjuk” van. A különös hang, amelyet kiadnak magukból, szinte simogatják az emberi lelket. Azt azonban biztosan nem tudtad, hogy magzatkorukban, vagyis már az anyaméhben is énekelnek. Csodálatos teremtmények.

A hollók és a memória

A hollók nem a legszebb madarak és számtalan filmben szerepelnek, mint a rossz hírnökei. Azonban nagyon jó a memóriájuk, legalábbis, ha látnak egy-egy arcot, azt hosszú ideig nem felejtik el.

A mókusok, kiváló anyák

A mókusokban élénken él az anyai ösztön. Ha egy elhagyatott, árva mókusbébit találnak, nem ugrálnak el érzéketlenül mellettük, hanem a gondjaikba veszik az elárvult állatot, és fel is nevelik.

A polipok és a gyűjtőszenvedély

A polipok előszeretettel gyűjtenek össze minden csillogó tárgyat és követ a vízben, hogy aztán abból építkezzenek.

A vörös pandák szeretik a meleget

A vörös pandák a farkukkal takarják be magukat alvás közben. Ezzel melegen tartják saját magukat, így nem csak kényelmesen, hanem jóízűen és nagyokat is tudnak aludni a jó melegben.

A farkasok is óvják a sajátjaik

A farkasok falkában élnek. A kisebbekre, az idősebbek vigyáznak addig, míg a szülők vadászni mennek. Még csak bébiszittert sem kell fogadni, az idősebb generáció önként magára vállalta ezt a szerepet.

A koala, az ember és az ujjlenyomatok

A koala külsőre ugyan nem hasonlít az emberre, viszont az ujjlenyomatunk nagyon hasonló. Ha egy bűncselekmény helyszínén emberi ujjlenyomatokra bukkannak, lehet, hogy csak egy koala kószált ott.

Az elefántok és a csodás egészségi állapot

Az elefántokról mindenki tudja, hogy rendkívül erős a közösségükben az összetartó erejük. A szaglásuk is nagyon jó, de az immunrendszerük is lenyűgöző, hiszen az elefántok körében szinte nem is ismert a rákos megbetegedés.

Kapcsolódó cikkek

9 ital, amelyet mindenképpen próbálj ki Brazíliában

9 ital, amelyet mindenképpen próbálj ki Brazíliában

Brazília, napsütés, pálmafák és italok. Nagyon sok olyan brazil italról még csak nem is hallottunk, de ha már ott jársz, semmiképpen se hagyd ki ezeket az italokat.

5 szuvenír Moszkvából

5 szuvenír Moszkvából

Moszkvának vannak olyan tipikus nemzeti "ereklyéi", amelyeket nekünk is be kell szerezni, ha már ott járunk.

10 hihetetlen tény a nagyvilágból

10 hihetetlen tény a nagyvilágból

Lássunk most 10 érdekességet a nagyvilágból!